Atomium presenteert Schaalmodel van Expo 58

Vanaf 21 juli kan je Expo 58 herbeleven in het Atomium in Brussel, maar dan wel met een speelgoedversie. Om meer bezoekers te trekken presenteert het Atomium een schaalmodel van de wereldtentoonstelling, gemaakt door Etienne Tollenaere (74). 

Door de coronacrisis is het ook voor het Atomium in Brussel ook een moeilijk jaar. Om meer bezoekers aan te trekken, kan je er vanaf 21 juli een schaalmodel van Expo 58 gaan bekijken. Etienne Tollenaere werkte er meer dan 1.700 uren aan.

Tollenaere was twaalf jaar oud toen de wereldtentoonstelling naar Brussel kwam. "Mijn ouders en ik waren zeer enthousiast over deze gouden periode voor België. Ik ben sindsdien even enthousiast gebleven. Toen ik met pensioen ging kwam ik op het idee om deze maquette te bouwen," vertelt hij.

"Het enige wat nog overblijft van Expo 58 is het Atomium en nu deze maquette," zegt Tollenaere. In 1958 bezocht hij de Wereldtentoonstelling meer dan 40 keer met zijn zus. Om zijn model zo compleet en juist mogelijk te maken heeft hij zich gebaseerd op tekeningen die hij vroeger gemaakt had en hij heeft ook nog veel onderzoek gedaan. Het schaalmodel maakt vanaf de Nationale Feestdag deel uit van de permanente tentoonstelling in het Atomium. 

Meest gelezen