Foto: Jungle Jump

Start springkastelenfestival in Westerlo: "Maatregelen voor zowel kinderen als ouders"

Vanaf vanmiddag kunnen kinderen zich uitleven op het Jungle Jump event op Domein den Asberg in Westerlo. Het is een festival waar kinderen tot 12 jaar zich op maar liefst 40 springkastelen zich kunnen amuseren. "Er worden maximaal 400 mensen toegelaten en alles is er coronaproef", vertelt organisator Dries Delsard.

Vanaf vandaag gaat het Jungle Jump event in Westerlo opnieuw van start. Maar er zijn wel veiligheidsmaatregelen genomen. “Elk springkasteel heeft zijn eigen maximumcapaciteit en alles wordt dagelijks ontsmet", zegt Dries Delsard. "Er is veel ruimte, zodat de kinderen vrij kunnen spelen. Als de kinderen aan het spelen zijn, kunnen de ouders genieten van een drankje aan de bar met hun eigen bubbel. De ouders moeten aan social distancing doen."

We hebben vier maanden niets kunnen doen en keken enorm uit naar vandaag

Dries Delsard

De organisatie is blij dat het evenement mag doorgaan. "Na maanden stilliggen, hebben we enorm uitgekeken naar vandaag", zegt Delsard. “Onze evenementen hebben we allemaal moeten annuleren. We hebben dus vier maanden niets kunnen doen. Vooral de paasvakantie is voor ons een drukke periode die volledig is weggevallen.”

Vier locaties in plaats van tien

Deze zomer zou het springkastelenfestival op tien locaties doorgaan, dat werden er door de coronamaatregelen maar vier. “Dat is heel jammer want de mensen vragen naar ons. Ook de kinderen die ons kennen, zijn heel teleurgesteld dat de events in de lente niet doorgegaan zijn. We hopen ze vanaf vandaag nog leuke dagen te bezorgen”, vertelt Delsard. 

Het springkastelenfestival loopt nog tot volgende week zondag, 26 juli. Per dag zijn er 400 mensen toegalten. Tickets moet je verplicht online reserveren via de website van Jungle Jump.

Meest gelezen