Heropening alle triageposten en strenger toezicht op horeca in Antwerpen

Vanaf maandag zijn alle triageposten in de stad Antwerpen opnieuw open. Eerder werden enkele triageposten gesloten vanwege de lagere besmettingscijfers. In die posten kunnen mensen die mogelijk met corona besmet zijn zich laten onderzoeken en testen. "Zo kunnen we de druk op onze gezondheidszorg door het stijgende aantal besmettingen verminderen", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). 

Enkele Antwerpse triageposten sloten eerder de deuren vanwege de lagere besmettingscijfers. Maar de stad heeft nu samen met de hogere overheden en lokale huisartsen beslist om deze posten te heropenen. 

Strenger toezicht in horeca

De heropening van de triageposten komt er naar aanleiding van de stijgende coronabesmettingen. De Wever zegt in een mededeling dat hij zich grote zorgen maakt over de evolutie van het aantal covid-19 besmettingen. Om die reden zal de politie dit weekend ook verstrengd toezien op het naleven van de coronarichtlijnen, onder meer in horecazaken. 

We kunnen een grotere lockdown enkel vermijden door de maatregelen strikt op te volgen

Bart De Wever

Bart De Wever vraagt aan iedereen om alle maatregelen strikt op te volgen. Tegelijk vraagt hij aan de federale en de Vlaamse overheid richtlijnen om maatregelen op kleinere schaal te kunnen treffen. "Enkel zo kunnen we een grotere lockdown vermijden", zegt De Wever. "We denken daarbij onder meer aan de bescherming van het kwetsbare deel van onze bevolking, met name in de woonzorgcentra en andere gezondheidsinstellingen."

Meest gelezen