Coronabesmettingen in kinderopvang Zonnebeke en speelplein Hooglede: "Een deel van ons moet in quarantaine"

In Zonnebeke moet kinderopvang Bondgenootje in quarantaine nadat een van de begeleidsters besmet bleek met het coronavirus. Ook in Hooglede moeten kinderen en begeleiders van een speelplein in quarantaine nadat een monitor positief testte.

In Zonnebeke moeten 25 kinderen van kinderopvang Bondgenootje samen met hun begeleiders in quarantaine, nadat een van de begeleidsters er positief testte positief op Covid-19. Niet alle kinderen van de opvang moeten thuis blijven: enkel de kinderen die in de bubbel zaten van de begeleidster die het coronavirus opliep, moeten verplicht thuis blijven. De andere kinderen blijven welkom.

"Vanaf volgende week is er minder nood aan kinderopvang, omdat meer mensen dan thuis zijn om kinderen op te vangen", zegt schepen van kinderopvang Joachim Jonckheere (Team #8980). "De kinderen uit de andere bubbel zijn welkom, maar we vragen wel dat zij zich op voorhand laten testen zodat we zeker zijn dat het virus zich niet verder verspreidt."

Ook in Hooglede besmetting op speelplein

In Hooglede is er op Speelplein Zoeber al zeker tot maandag geen speelpleinwerking.  Ook daar raakte een van de monitoren besmet met het coronavirus. Een 30-tal kinderen en hun begeleiders moeten in quarantaine. De gemeente probeert nu om het speelplein maandag te heropenen met nieuwe monitoren.

"Wij hebben gisteren alle ouders van de kinderen ingelicht dat het speelplein vandaag niet open gaat, omdat we eerst alles grondig willen ontsmetten", zegt Arne Vangheluwe, jeugdmedewerker van de gemeente. "De bedoeling is om maandag met een nieuwe poule monitoren opnieuw te openen." 

Meest gelezen