Woonzorgcentrumbewoners nemen afscheid van boom in Temse: “We treuren om de treurwilg”

In Temse zijn de inwoners van een rusthuis in rouw want de treurwilg in de buurt moet tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw rusthuis. De bewoners hielden een speciale afscheidsceremonie voor de meer dan 40-jarige boom.

Het zijn emotionele dagen voor de bewoners van het woonzorgcentrum ‘De Reiger’. De treurwilg die naast het centrum staat moet omgehakt worden. In de plaats komt er een nieuw en moderner gebouw voor het woonzorgcentrum. De bewoners vonden het zo jammer dat ze een wake gehouden hebben ter ere van de boom, maar ook voor al de slachtoffers van corona die er waren in het woonzorgcentrum. “De mensen kijken vanuit de kamers op die wilg. Het is een beetje een symbool van rust voor de inwoners”, zegt Dirk De Clerck, directeur van het woonzorgcentrum. “We hebben een afscheidsceremonie gehouden waar we hebben gezongen en de takken wat versierd, een hele belevenis”, legt De Clerck uit. 

Monument

En er komt ook een vervolg want er zijn plannen om iets te doen met de stam van de boom. “We gaan een stuk van de stam bewaren en daar een aandenken van maken. Een soort van monument voor al de covid-slachtoffers. Dit gaan we dan in ons nieuw woonzorgcentrum plaatsen en zo blijven we de mensen en de slachtoffers eren”, legt De Clerck uit.

kasto80

Meest gelezen