Videospeler inladen...

Kustgemeenten voorbereid op drukte, maar echte overrompeling blijft uit

Een zonnig lang vakantieweekend, dan werkt de kust als een magneet. Verschillende kustgemeenten hebben daarom extra coronamaatregelen genomen. In Oostende begon het rustig, deze morgen, maar tegen elven waagden de eerste toeristen zich op het strand. Maar een echte overrompeling bleef uit.

De stad Oostende zet stewards in om bezoekers wegwijs te maken in het reservatiesysteem voor de centrumstranden. Vandaag is twee derde gereserveerd, er is dus nog plaats, maar de stewards zijn op alles voorbereid.

Ook in Blankenberge worden toeristen niet aan hun lot overgelaten. Onze reporter Jan Gerits sprak er met burgemeester Daphné Dumery, die de afspraken met de NMBS toelicht. Reizigers uit de aankomende treinen met hoge bezettingsgraad worden opgevangen door jobstudenten, bijgestaan door politieagenten. De mensen vinden zo hun weg naar de stranden zonder de drukke winkelstraten te nemen.

Bekijk hieronder het interview  met de burgemeester van Blankenberge in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

De grote drukte aan de kust bleef uit, bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Sabine Vandeputte (voor wie naar zee wil): "Kijk zeker naar de druktebarometer"

Videospeler inladen...

Meest gelezen