Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Wereldgezondheidsorganisatie: "Nieuwe uitbraak van ebola in Congo zeer zorgwekkend"

Sinds vorige maand zijn in het noorden van Congo al minstens 22 mensen overleden aan het zeer dodelijke ebolavirus. De nieuwe uitbraak is vastgesteld in de stad Mbandaka, in de noordelijke Evenaarsprovincie. In totaal is het virus daar bij 56 mensen vastgesteld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt de situatie "zeer zorgwekkend".

Nog maar enkele weken geleden hebben de autoriteiten een grote uitbraak van ebola in het oosten van Congo officieel ten einde verklaard. Voor zover bekend eiste die uitbraak in twee jaar tijd 2.200 levens.

De bestrijding van de ziekte verliep moeizaam, ondanks twee vaccins die beschikbaar waren. Dat heeft te maken met de rebellengroeperingen die actief zijn in Oost-Congo.     

De uitbraak in Mbandaka staat volgens de WHO los van die in het oosten van het land.

Meest gelezen