Parkbrug beschadigd na achtervolging die eindigt na politieschot in Merksem

In Merksem is een politieachtervolging geëindigd, nadat agenten een waarschuwingsschot hadden gelost. De achtervolging begon nadat een slimme camera een geseind voertuig had opgemerkt in de Antwerpse binnenstad. Toen de politie de auto achtervolgde, gaf de bestuurder plankgas. Bij de achtervolging raakte de Parkbrug aan Park Spoor Noord beschadigd. 

De achtervolging begon zondagmiddag in de binnenstad nadat een slimme camera een geseind voertuig had opgemerkt. Daarna zat de politie de auto achterna over de snelweg tot in Stabroek. Er werden snelheden gehaald tot 200 kilometer per uur.   De vluchtauto maakte vervolgens rechtsomkeer en reed terug richting Antwerpen.

Toen de auto in de omgeving van de Lambrechtshoekenlaan op enkele agenten wilde inrijden, werd een waarschuwingsschot gelost en kon de wagen worden gestopt.

De drie inzittenden zijn gearresteerd. Ze verschijnen maandag voor de onderzoeksrechter. Die moet belissen over hun verdere aanhouding. Wie de mannen zijn en wat ze op hun kerfstok hebben, is niet bekend.

Parkbrug beschadigd

Tijdens de achtervolging raakte ook de Parkbrug beschadigd. Die brug verbindt het Eilandje met Park Spoor Noord. Enkele tegels werden beschadigd, nadat een politiewagen op die manier bij het achtervolgde voertuig had willen komen.

De brug werd een tijd afgesloten voor alle verkeer, maar ondertussen kunnen fietsers er weer rijden. Ook de fietslift werkt weer. Wanneer de burg hersteld wordt, moet nog bekeken worden.

Meest gelezen