Radio 2

Organisatoren Assenede wachten beslissing Veiligheidsraad niet af en annuleren nu al in september. "Zou onverantwoord zijn"

In Assenede annuleren de organisatoren van 2 grote evenementen, "Bal D’Assnee" en "Ville en Vert", nu al de septembereditie ook al zijn daar nog geen richtlijnen over. "Als een polonaise dansen niet kan, hoeft het niet", klinkt het. 

Heel wat organisatoren van grotere evenementen keken uit naar september want dan zouden de coronamaatregelen versoepelen en zouden grotere groepen mensen opnieuw mogen samenkomen. De laatste dagen stijgt het aantal besmettingen echter en lijkt het erop dat er van versoeplingen geen sprake meer zal zijn. Integendeel, hier en daar gaan al stemmen op dat de Nationale Veiligheidsraad mogelijk geplande maatregelen zal intrekken. "Ik annuleer het evenement nu al. Het is sowieso onverantwoord om een groot evenement te organiseren nu de cijfers opnieuw stijgen", klinkt het bij Dieter Vercauteren, organisator van "Bal D'Assnee". 

Geen zomercarnaval

Vercauteren organiseert normaal gezien in juli "Bal D'Assnee", een soort zomerfestival. Het evenement was al uitgesteld naar 5 september maar nu besluit Vercauteren om ook die verschoven editie te schrappen. "Je kan het evenement een beetje vergelijken met Kamping Kitsch in Kortrijk. Het is een festival met veel drank, mensen dansen er de polonaise, er was een rodeo voorzien... ik zie dat echt niet meer gebeuren. Ik vrees zelfs voor het wintercarnaval", zegt Vercauter nog. "Het zou trouwens economisch niet rendabel zijn om een festival te houden onder de huidige normen. Mensen gaan niet uit de bol als ze aan een tafel moeten blijven zitten, het verbruik zou een pak lager uitvallen."

"We willen het virus geen kans geven"

"We vinden het ook onze taak om alle mogelijke kansen op een verdere verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden", zegt Ortwin Scheir van "Ville en Vert". Dat evenement zou normaal gezien half september plaatsvinden maar wordt ook geschrapt. "We kunnen geen reclame maken voor een festival nu de cijfers stijgen. Dat is onverantwoord. We trekken onze conclusies. We focussen op volgend jaar."

kasto80

Meest gelezen