Radio 2

Man kritiek na woningbrand in Gent, Tolhuislaan even afgesloten

Bij een zware brand in Gent is zaterdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Het appartement waar hij bewusteloos is aangetroffen is helemaal uitgebrand.

Op zaterdagavond, iets voor 18.00 uur, ontstond brand op de 2e verdieping van een appartement op de hoek van de drukke Tolhuislaan met de Mercatorstraat in Gent. Al snel sloegen de vlammen door de ramen. De brandweer kwam ter plaatse en kreeg de brand vrij snel onder controle. Eén man werd bewusteloos aangetroffen in het appartement en is met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis.  Hij is in kritieke toestand. Drie andere mensen liepen lichte verwondingen op.

Geen kwaad opzet

De schade is erg groot, de hele bovenverdieping is uitgebrand.  Op de 1e verdieping en in de winkel op het gelijkvloers is er veel waterschade.  Volgens de brandexpert van het parket is er geen sprake van kwaad opzet.  De Tolhuislaan tijdens de bluswerken even afgesloten voor het verkeer.

kasto80

Meest gelezen