Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Pakistan laat mishandelde olifant Kaavan vrij na tussenkomst van zangeres Cher

Na jaren van onderhandelingen is Pakistan bereid om de oude olifant Kaavan vrij te laten uit een dierentuin in de hoofdstad Islamabad. Dankzij de tussenkomst van zangeres Cher en de ngo Free the Wild zal Kaavan nu worden vrijgelaten in een dierenreservaat in Cambodja.

Kaavan kwam oorspronkelijk uit Sri Lanka, maar zit al 25 jaar in de dierentuin Marghazar nabij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Het dier zat daar het grootste deel van de tijd vastgeketend, al had hij wel een groot terrein om los te lopen. Sinds het overlijden van zijn partner in 2012 was Kaavan erg eenzaam en vertoonde hij tekenen  van mentale stress. (Lees verder onder de foto).

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Het is de enige Aziatische olifant die nog in een dierentuin in Pakistan zat. De ngo "Free the Wild" ijvert al lang voor de vrijlating van Kaavan en had al verkregen dat het dier niet langer geketend werd. Door tussenkomst van de zangeres Cher is Pakistan nu bereid om Kaavan vrij te laten. 

Kaavan zal nu een maand lang moeten wennen aan zijn speciale kooi voor het transport. Nadien zal hij worden vrijgelaten in een groot dierenreservaat in Cambodja. 

Daarmee is de kwestie niet helemaal geregeld. Free the Wild brengt geld samen om dieren in gevangenschap vrij te krijgen of een beter leven te geven. De organisatie wil nu samenwerken met Pakistan om de dierentuin van Marghazar te verbeteren, want ook de andere dieren daar zitten vaak in ellendige omstandigheden.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Meest gelezen