160 kampeerders op illegaal feest in Overijse, "Vooral dertigers, we bekijken met parket welke sanctie ze krijgen"

In Overijse moest de politie zaterdagnacht een illegaal feest stilleggen. Het feest vond plaats op een veld op de grens tussen Huldenberg en Overijse. In totaal waren er 160 kampeerders aanwezig.  Burgemeester Inge Lenseclaes is niet te spreken over het voorval:  "Het aantal besmettingen gaat weer omhoog dus het is echt niet het moment voor zulke feestjes."

 

Zaterdagnacht ontdekte de politie van Overijse een illegaal campingfeest op een veld tussen Huldenberg en Overijse. Het veld was niet bereikbaar met de auto en dus moesten de kampeerders hun auto parkeren in het centrum van de gemeente. Dat alarmeerde de bewoners en zij verwittigden de politie die meteen op onderzoek gingen.

De kampeerders waren vooral dertigers. Een aantal mocht nog blijven omdat ze te veel hadden gedronken om te vertrekken.

Burgemeester Inge Lenseclaes

Het feest was georganiseerd door de zoon van de eigenaar van het veld. Hij had een oproep gelanceerd en al de aanwezigen uitgenodigd. Zijn vader wist er blijkbaar niets van af. De kampeerders waren vooral dertigers en niet van uit de buurt. Burgemeester Inge Lenseclaes is niet te spreken over het voorval:  "Iedereen moet zich aan de coronamaatregelen houden. De cijfers zijn duidelijk, het aantal besmettingen gaat weer omhoog dus het is echt niet het moment voor zulke feestjes."

Te veel gedronken

De politie van Overijse moest versterking vragen aan de federale politie om de identiteiten van de aanwezigen te kunnen noteren. Een groot deel van de feestvierders is daarna huiswaarts vertrokken maar een aantal mocht daar blijven omdat ze te veel hadden gedronken. "De politie is in overleg met het parket om te kijken welke gevolgen er zullen worden gegeven aan hun acties," zegt Lenseclaes.

Meest gelezen