Archieffoto

Dierenactivisten dringen binnen in vleesverwerkend bedrijf in Olen en ketenen zich vast. Bedrijf dient een klacht in

In Olen gaat het vleesverwerkend bedrijf Vanlommel een klacht indienen tegen de dierenactivisten die vanochtend het bedrijf binnendrongen en zich vastketenden, als protest tegen het slachten van de dieren. Daardoor lag de productie 7 uur lang stil. Het gaat om een Franstalige actiegroep, ze waren met een 50-tal actievoerders.

In Olen zijn bij vleesverwerkend bedrijf Vanlommel aan de Industrielaan vanochtend rond half vijf een 50-tal dierenactivisten binnengedrongen. Ze ketenden zich vast in een gang naast kalveren, die klaar waren om geslacht te worden.  Dat deden ze als stil protest tegen het slachten van de kalveren.

De politie heeft geprobeerd om met de actievoerders te onderhandelen maar ze weigerden te vertrekken. "We hebben ze dan één voor één losgeknipt, naar buiten gebracht, gefouilleerd en geïdentificeerd en bestuurlijk aangehouden. Nu wordt gecontroleerd of de actievoerders nog meer op hun kerfstok hebben en afhankelijk van die resultaten worden zij al dan niet vrijgelaten", zegt Dirk Van Peer van de politiezone Neteland. Het gaat om een Franstalige actiegroep. 

Meest gelezen