Dievenkoppel dat frituur overviel in Lanaken is aangehouden

De twee overvallers van een frituur in Gellik, in Lanaken, zijn zondag aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Een man en een vrouw vielen vrijdagavond gewapend een frituur in de Dorpsstraat binnen. De twee konden geen buit maken en werden door de politie van Tongeren gearresteerd.

De man van 28 en de vrouw van 24 vielen de frituur in de Dorpstraat binnen, met de bedoeling om de inhoud van de kassa mee te nemen. De uitbaatster van de frituur slaagde er uiteindelijk in te ontkomen en sloeg alarm. De daders zijn daarop weggevlucht zonder buit.

“De politie van Tongeren kon het duo arresteren”, vertelt Pieter Strauven van het Limburgse parket. “De twee zijn dit weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren op verdenking van poging tot diefstal met geweld en verzwarende omstandigheden. Ze zijn dus beiden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.” De man is een bekende bij het gerecht.

Het koppel wordt er ook van verdacht midden juni racistische graffiti te hebben gespoten in Lanaken, Bilzen en Tongeren. Toen werden bushaltes, muren en straten beklad met hakenkruisen en verwijzingen naar het nazisme.

Meest gelezen