Grote en agressieve oehoe veroorzaakt onrust in buurt in Erpe-Mere

In Erpe-Mere maakt een oehoe het leven van buurtbewoners zuur. De uil heeft al eenden doodgebeten, een opblaasbaar zwembad beschadigd en zorgt voor doodsbange honden. "Het is echt een agressief dier dat duidelijk van niks bang is."

In de buurt van de Grote Zadelweg in Erpe-Mere heeft een Europese oehoe zijn intrek genomen. De voorbije dagen werd de vogel meermaals gespot en er circuleren foto’s en filmpjes van het dier op sociale media. “Deze morgen zag ik hem in het midden van de baan staan. Ik heb mijn gsm bovengehaald en ben beginnen filmen”, vertelt inwoner Peter Van Geem. “In plaats van weg te vliegen, keek hij me recht aan en zette hij zijn vleugels wijd open. Best wel indrukwekkend.”

Schade

Ondertussen zit de schrik er in bij sommige buurtbewoners. “Bij ons werd een eend doodgebeten, werd het kippenhok zowat een hele nacht aangevallen en het zwembad van de kinderen kapot getrapt”, legt Jurgen Lauwers uit. De Europese oehoe is een van de grootste uilensoorten in Europa. Normaal gezien komt deze vogel enkel in het wild voor in de Ardennen en een deel van Limburg. Omdat het dier geringd is, gaat het hoogstwaarschijnlijk om een ontsnapt exemplaar.

kasto80

Meest gelezen