Toeristische trekpleisters in Halle virtueel te bezoeken

Je hoeft in Halle niet meer naar buiten te trekken om een monument te bezoeken. Vanaf nu kan dat ook virtueel vanuit je luie zetel. De stad Halle heeft op zijn site al twee rondleidingen met 360°-beelden klaarstaan van de basiliek en brouwerij.

Erfgoed in de Sint-Martinusbasiliek

Dankzij de virtuele rondleiding kan je in alle rust elk hoekje van de Sint-Martinusbasiliek ontdekken. Via verschillende infopunten krijg je net zoveel uitleg als een gids je zou geven. Kijk dwars door het plafond in de bol van de basiliek of ga ondergronds in de crypte. Dankzij de haarscherpe beelden kan je in detail de talloze kerkschatten bewonderen. 

Op brouwerijbezoek bij Boon

Brouwerij Boon bezoeken kan normaal enkel onder begeleiding van een gids. Deze virtuele rondleiding is dus de uitgelezen kans om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen. Je krijgt uitleg over het brouwproces en leert hoe de machines werken. Als afsluiter kan je op het dak genieten van het prachtige uitzicht over Lembeek.

Coronaproof rondleiden

Op deze manier kan je coronaproof monumenten in Halle ontdekken en erover bijleren. "Je kan zelf navigeren van ruimte naar ruimte. Door op infopunten te klikken kom je meer te weten," zegt Carlijn Fronik van Toerisme Halle. Op de website van de stad Halle kan je de tour terugvinden. Binnenkort komen er nog andere locaties bij.  

Meest gelezen