Videospeler inladen...

Primeur voor Lost Frequencies: een unieke dj-set op het dak van het koninklijk paleis

Elk jaar zet het koninklijk paleis traditiegetrouw zijn deuren open voor publiek. Dit jaar gebeurt alles virtueel, door de coronamaatregelen. De virtuele tour is vandaag gelanceerd met een livestream van een dj-set van Lost Frequencies op het dak van het paleis.

Voor Felix De Laet, bezieler van Lost Frequencies, is de link met het paleis niets nieuws onder de zon. De Belgische dj verzorgde in 2015 al de muzikale omlijsting tijdens de prijsuitreiking van de Belgodyssee-wedstrijd in het koninklijk paleis.

Het was écht een unieke samenwerking en ik ben bijzonder vereerd dat ik de primeur kreeg om op het dak van het paleis te spelen
Felix De Laet, Lost Frequencies

Toch voelde het dit keer opnieuw als een unieke ervaring. "Deze keer werkte ik samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Zij traden op in mijn dj-set.  De koninklijke familie en haar medewerkers waren enorm vriendelijk en aangenaam om mee samen te werken."

In de virtuele tour krijg je de mogelijkheid om de emblematische zalen van het koninklijk paleis te bezoeken. Het is een échte aanrader volgens De Laet. "Maar als de coronacrisis voorbij is, moet je zeker nog eens teruggaan in het echt. Het is echt magisch. Het doet me denken aan toen ik nog op internaat zat. Allemaal kamers met verborgen elementen om te ontdekken: van prachtige schilderijen tot imposante lusters."

Bekijk hieronder een sfeerverslag van de dj-set op het dak van het paleis en het interview met Felix De Laet van Lost Frequencies:

Videospeler inladen...

Meest gelezen