Tijdens een persconferentie heeft de Nederlandse luitenant-admiraal Rob Bauer meer uitleg gegeven over de crash.

Nederlandse legerhelikopter neergestort bij Aruba, twee militairen komen om het leven

Voor de kust van het Caraïbische eiland Aruba is een helikopter van het Nederlandse leger neergestort. Twee militairen kwamen om, de andere inzittenden zijn ongedeerd. Alle Nederlandse legerhelikopters blijven voorlopig aan de grond.

Bij het eiland Aruba, in de Caraïben, is een Nederlandse legerhelikopter neergestort. Daarbij zijn twee Nederlandse militairen omgekomen, een man van 33 en een vrouw van 34. De NH90 was met 4 mensen aan boord onderweg naar Curaçao en stortte vlak na het vertrek in zee. De twee andere inzittenden overleefden de crash. 

Een reddingshelikopter is vanuit Curaçao naar Aruba gevlogen om te helpen en een duikteam zal de zwarte doos proberen te lokaliseren. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.  Het eiland Aruba is een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

De Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld spreekt via Twitter haar medeleven uit met de nabestaanden. Ze spreekt van een verschrikkelijk bericht. "We zijn allemaal diep geraakt." Voorlopig worden alle defensiehelikopters van het type NH90 aan de grond gehouden.

Ook premier Mark Rutte heeft al gereageerd via Twitter: "Ik ben diep getroffen door het trieste nieuws over de helikoptercrash waarbij twee van onze militairen om het leven zijn gekomen. Mijn gedachten gaan uit naar hun families en vrienden. Ik wens hen veel sterkte in deze verdrietige tijd."

Meest gelezen