Ook Kortemark start eigen contactopsporing op

Kortemark wil zo snel mogelijk zelf starten met het opsporen van mensen die in contact gekomen zijn met mensen die besmet zijn met corona. De gemeente volgt daarmee het voorbeeld van Kortrijk en 13 omliggende gemeenten.

Ook in Kortemark maakt het gemeentebestuur zich zorgen over het stijgende aantal besmettingen met corona en de stroeve manier waarop de contactopsporing gebeurt. "Het systeem werkt niet enkel traag", zegt burgemeester Karolien Damman, "als gemeente krijgen we ook heel weinig informatie over waar de mensen precies besmet zijn. En dat maakt het moeilijk voor ons om snel en doordacht op te treden. Daarom hebben we nu beslist, in overleg met de huisartsenkring van Kortemark en de lokale crisiscel, om zelf te starten met lokale tracing."

Nog in Kortemark besliste de directie van het privé-woonzorgcentrum Blijvelde al om tot eind deze week geen bezoek toe te laten. Uit voorzorg.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen