Radio 2

Opwijk overschrijdt met tien nieuwe besmettingen drempelwaarde, gemeente denkt aan extra maatregelen

De gemeente Opwijk heeft de drempelwaarde van coronabesmettingen overschreden. De voorbije dagen zijn tien nieuwe besmettingen vastgesteld. Vijf besmette personen behoren tot dezelfde familie. Opwijk denkt aan extra maatregelen.

"Vrijdagmorgen hadden wij vijf besmettingen, vanmorgen waren er dat al tien. Dat is absoluut niet goed. Dat is verontrustend!", aldus eerste schepen (N-VA) Inez De Coninck. Met tien besmettingen overschrijdt Opwijk de drempelwaarde van 20 gevallen per 100.000 inwoners.  Opwijk heeft tien besmettingen op 14.500 inwoners. Dat betekent 69 gevallen per 100.000 inwoners. "Dat is zelfs hoger dat het gemiddelde van de stad Antwerpen", zegt de eerste schepen van Opwijk.

Eén familie

Zeker vijf besmette personen komen uit één familie. Dat heeft de gemeente vernomen van de coördinerende huisarts. De huisartsen hebben alle leden van de familie laten testen. Dat kan een verklaring zijn voor de stijging. Wie de andere besmette personen zijn is nog niet duidelijk. 

Extra schepencollege

Het gemeentebestuur van Opwijk onderzoekt of het de politie kan inschakelen om te controleren of de leden van die ene familie de quarantaineregels naleven. Woensdag komt het schepencollege van Opwijk bijeen. Het zal bekijken of er extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Eerste schepen De Coninck denkt aan de verplichting om mondmaskers te dragen op de wekelijkse vrijdagmarkt. 

Meest gelezen