Leuvense politiehond "Beer" gaat met pensioen: "Hij had  steeds meer moeite om 's nachts wakker te blijven"

In het politiekorps van Leuven gaat politiehond "Beer" met pensioen. Hij is tien jaar oud en mag na zeven jaar trouwe dienst genieten van zijn oude dag. Zijn opvolger "Quno" staat klaar om zijn taken over te nemen.

De politie van Leuven laat weten dat hun trouwe viervoeter "Beer" met pensioen gaat. Na zeven jaar hard te werken is het mooi geweest voor de Mechelse herder. Hij had blijkbaar ook steeds meer moeite met 's nachts wakker te blijven. Zijn opvolger "Quno", ook een Mechelse herder, kan je leren kennen in een dubbelinterview in het persbericht van de Leuvense politie. (Hier kan je het hele interview tussen de viervoeters lezen.)

 

Opleiding voltooid

"Beer" woont al bij zijn inspecteur sinds hij zeven weken oud was. Toen hij 1 jaar oud was, begon hij met zijn opleiding bij de politie. Na twee jaar trainen was hij patrouille- en drugshond. Nu hij met pensioen is, blijft hij bij zijn inspecteur en zijn familie wonen. "Quno" is 3 jaar oud en heeft zijn opleiding net afgerond. Hij woont samen met Beer en zijn inspecteur, een logische opvolger dus. 

Quno volgt Beer op

Meest gelezen