Hogescholen PXL en UCLL krijgen subsidies voor klimaatneutrale campussen

De twee hogescholen in Limburg, de PXL en UCLL, krijgen subsidies van de Vlaamse overheid om hun gebouwen CO2-neutraler te maken. In totaal gaat het om zo’n 630.000 euro. De subsidie helpt de hogescholen om enkele grote investeringen te doen. 

De twee hogescholen krijgen beide een subsidie om hun gebouwen energiezuiniger te maken. Door de schoolgebouwen bijvoorbeeld op de juiste manier te isoleren wordt minder CO2 uitgestoten, en gaat de energiefactuur naar beneden.

Beide hogescholen hebben al concrete plannen om hun schoolgebouwen in Limburg klimaat-neutraler te maken. “We gaan nieuw glas in onze ramen plaatsen, dat de energie beter bewaart”, vertel Ben Lambrechts van PXL. “Daarnaast zetten we een zonneboiler en een verwarmingsketel die weinig verbruikt ten opzichte van de verwarming die hij produceert. Dat allemaal wordt een investering van een miljoen euro, dus we zijn ongelooflijk blij dat de Vlaamse overheid die investering doet voor het klimaat.”

(Lees verder onder de foto)

Radio 2
Met de subsidie komen we tot een nieuwe campus die aan de meest recente energiebesparende normen voldoet
Jan Withofs, UCLL

Ook UCLL is tevreden met het extra geld. “De subsidie is zeer goed nieuws voor ons, omdat ze mooi aansluit bij onze nieuwbouw in Diepenbeek. Daar bouwen we twee nieuwe torens. Zo komen we tot een nieuwe campus die aan de meest recente energiebesparende normen voldoet”, vertelt Jan Withofs van UCLL.

In heel Vlaanderen investeert de overheid 6,5 miljoen euro in 53 hogescholen om de gebouwen energiezuiniger te maken.

Meest gelezen