Radio 2

Last Post in Ieper bijwonen? Mondmasker verplicht 

Om de Last Post bij te wonen in Ieper moet je vanaf nu een mondmasker dragen. Zowel onder en rond de Menenpoort. De politie neemt die maatregel omdat het te druk wordt en mensen zich niet houden aan de afstandsregels.

Sinds 1 juli zijn toeristen weer welkom onder de Menenpoort in Ieper. Daar wordt elke avond om 20.00 uur de Last Post geblazen, als eerbetoon aan de soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in Vlaamse velden.

Toeristen houden amper afstand

Nu het toerisme weer wat op gang komt, troepen steeds meer toeristen samen om de plechtigheid bij te wonen. De beperkte toegang onder de Menenpoort is blijkbaar niet voldoende om de drukte onder controle te houden. Onder de poort zijn maar 132 mensen toegelaten, maar errond houden de toeristen amper afstand. Op een foto van afgelopen weekend is duidelijk te zien dat de afstand niet gerespecteerd wordt. Het is voor de politie ook erg moeilijk om tijdens de plechtigheid in te grijpen. Daarom neemt de stad nu extra maatregelen. 

Mondmasker verplicht

Het mondmasker wordt dus verplicht. Er komen ook extra dranghekken om de groter wordende groep toeristen in de juiste richting te loodsen. En ook de politie gaat extra contoleren.

Ook in 50 meter rond de Menenpoort is een mondmasker verplicht

Politiecommissaris Wim Vanneste

Meer (Belgische) toeristen

Tijdens de lockdown werd de Last Post in Ieper maar geblazen door 1 klaroener, nu zijn dat er opnieuw 3. De Britse toeristen komen maar met mondjesmaat opnieuw toe. Het zijn momenteel vooral Belgische en Nederlandse toeristen die een hotelkamer boeken in Ieper.

Radio 2

Meest gelezen