Karolien uit Kinrooi stelt tuin open met "Welcome To My Garden": "In onze tuin  is er plaats genoeg voor een extra tent"

Nu reizen naar het buitenland niet evident is, zijn er heel wat mensen die via de website Welcome To My Garden hun tuin open zetten om te kamperen. Gratis, gewoon omdat ze er de plaats voor hebben. Avonturiers kunnen er voor een paar nachten hun tent opslaan. Meestal voorzien de eigenaars water, elektriciteit en een toilet. Ook in de tuin van Karolien Deprez uit Kinrooi kan je terecht. 

Radio 2 Limburg toert de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. Hun reporters worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangen de Limburgers uit deze zomer? Wat houdt hen bezig?

Als je naar de website gaat, zie je dat er heel wat Belgen zijn die hun tuin graag delen met kampeerders. Bij Karolien Deprez is dat niet anders. Al drie keer kwamen daar fietsers logeren. "We houden zelf van wildkamperen. Deze zomer zouden we in Scandinavië onze tent opslaan. Maar nu dat met corona niet doorgaat, stellen we onze tuin open voor mensen die even weg willen. Zo komen de reisverhalen toch naar ons toe", zegt Karolien. "Zelf logeren we hier ook regelmatig met de kinderen en dan hebben we ook het gevoel dat we op vakantie zijn."   

De eerste haan kraaide om 3 uur vannacht

Lennert, een van de kampeerders

Lennert is een van de kampeerders die gebruik maakt van de tuin van Karolien. Op de vraag of hij goed geslapen heeft antwoordt hij dat de hanen in de buurt wel heel actief zijn. "De eerste haan kraaide al om drie uur, de tweede om 5 en bij de derde was het tijd om op te staan." Maar dat nemen Lennert en zijn twee vrienden uit Gent er graag bij. In de wilde tuin van Karolien is er plaats voor een kampvuur en een toilet. Daarnaast zorgt een verlengkabel voor elektriciteit en er is grondwater om je te verfrissen. "Een luxeversie van wildkamperen", zo omschrijft Lennert het.  De tuin delen ze met twee hangbuikzwijnen, een paar bijenkasten en een paar konijnen. "Ieder in z'n eigen hok, dat wel, maar ik kon de hangbuikzwijnen toch horen snurken vannacht."

Nieuw concept

Welcome to my garden is een nieuw concept, geboren in volle coronatijd. Het idee is eenvoudig: heb je wat plaats in je tuin voor een extra tent, dan bied je je aan als gastheer. Ben je op zoek naar een plaats om te overnachten, dan kijk je wie z'n tuin open stelt. Betalen hoeft niet, een dankjewel volstaat. 

Meest gelezen