Radio 2

Blankenberge test strandplan uit en vindt dat het goed werkt

De stad Blankenberge maakte van het verlengd weekend gebruik om het strandplan uit te testen. Het plan maakt gebruik van kleurencodes die al vanaf het station en in het centrum aangeven waar toeristen het best naartoe gaan om nog plaats te vinden op het strand. Het 2e element van het plan is in je bubbel blijven achter een zeil. "Er waren nog wat kinderziektes maar globaal gesproken mag je van een succes spreken", zegt hoofdredder Tom Cocle.

Het systeem is helder: toeristen die naar het strand lopen, worden via borden onderweg al ingelicht over hoe druk die stranden zijn. Ze krijgen die informatie al vanaf het centrum of vanaf het station als ze met de trein komen. Er wordt gewerkt met kleuren. Rood is volzet. Als rood wordt toegewezen, dan moeten badgasten naar een ander strand worden verwezen. Voor het eerst kregen 2 zones rood. Andere zones stonden op oranje. Gisteren waren er in totaal zo'n 10.000 mensen op het strand. In normale tijden zouden er dat 30.000 zijn geweest. 

Met je bubbel achter het zeil

Ander onderdeel van het plan is dat iedereen achter een zeil blijft, in zijn eigen bubbel. Honderden van die zeilen werden het afgelopen verlengd weekend uitgedeeld. Elke dag laat de stad een drone opstijgen om te bekijken of de regels worden gerespecteerd.

Radio 2

Meest gelezen