Sophie Mutevelian

Dan tóch een zesde reeks van Netflix-serie “The crown”

In februari kondigde Netflix nog aan dat het de geplande zesde reeks van “The crown” over de Britse koninklijke familie zou schrappen, maar die beslissing is nu teruggedraaid. Er komt dus wel degelijk een zesde seizoen van de prestigieuze en wereldwijd populaire Netflix-serie. Die zal de lotgevallen van de Britse royals volgen tot het overlijden van de Queen Mother in 2002. Wie hoopte op de Megxit en het schandaal rond  Prins Andrew vist dus achter het net. 

In februari heette het nog dat de Netflix-serie "The crown" geen zes, maar vijf seizoenen zou beleven. De verhalen over de Britse koninklijke familie die gepland waren voor serie vijf en zes zouden ingekort worden om te kunnen passen in een vijfde, en laatste seizoen. 

Maar Peter Morgan, de bedenker van de wereldwijd succesvolle serie heeft nu bevestigd dat er wel degelijk een zesde seizoen komt, “om het verhaal helemaal recht te doen.”

Wie hoopte dat ook de recente geschiedenis van de Windsors aan bod zou komen is er aan voor de moeite. Verhalen over de Megxit, of over gedwongen seks met minderjarige meisjes door miljardair Jeffrey Epstein en de eventuele betrokkenheid daarbij van Prins Andrew zullen niet aan bod komen.

De laatste periode die in scène wordt gezet loopt tot de beginjaren 2000. Dat betekent dat ook het “annus horribilis” zoals de Queen het noemde aan bod komt, het rampjaar 1992. In dat jaar kondigden kroonprins Charles en prinses Diana aan dat ze van tafel en bed gingen scheiden, brandde het kasteel van Windsor af, trokken prinses Anne en haar eerste echtgenoot Mark Phillips de stekker uit hun huwelijk en werd prins Andrew’s echtgenote Sarah op vakantie in Frankrijk gefotografeerd terwijl ze de tenen van John Bryan likte (bij ons later bekend als “den John” van Astrid Bryan.) 

En natuurlijk komen ook het plotse overlijden van Prinses Diana in 1997 en de hevige reactie van de Britse bevolking daarop aan bod. De serie eindigt met het overlijden van Prinses Margaret (de jongere zus van de Queen) in februari 2002, twee maanden later gevolgd door het overlijden van Queen Elizabeth the Queen Mother.

Net als in serie vijf zal Imelda Staunton in de zesde reeks het personage van de Queen op latere leeftijd vertolken. Lesley Manville zal de rol van Prinses Margaret voor haar rekening nemen. Hoe de rest van de cast er zal uitzien in de twee laatste reeksen is nog niet bekendgemaakt. Maar mogelijk mogen veel acteurs uit serie 3 en 4 weer opdraven,  en worden ze enkel met behulp van grime en make-up wat ouder gemaakt. 

Actrice Imelda Staunton, die de Queen op latere leeftijd in serie 5 en 6 van "The crown" zal vertolken.

Meest gelezen