Radio 2

De hele zomer lang peddelt Joni over de IJzer: "Wat een mooie vakantiejob!"

In Diksmuide varen er deze zomer voor het eerst twee veerboten voor voetgangers op de IJzer. Het is een initiatief van Toerisme Diksmuide. De ene veerboot vaart tussen de Galileiweg in Beerst en de IJzerdijk in Kaaskerke, de andere tussen de Rapestraat en het deel van de IJzerdijk in Driekapellen. Jobstudent Joni is één van de vier veermannen die je graag tot de overkant brengt. 

Al sinds het begin van de zomer kan je op twee plaatsen in Diksmuide mee met een bootje op de IJzer. Het gaat om twee veerbootjes die je tot aan de andere kant van de IJzer varen. Vier jobstudenten wisselen af als veermannen om wandelaars over te zetten. Joni Vanderhaeghe is één van hen: "Op dit bootje kunnen er twee mensen mee en ik sta als veerman vooraan en peddel naar de overkant. Ik vraag soms ook aan wandelaars of ze gewoon eens meewillen zodat ze eens op de IJzer hebben gevaren."

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

Zalige vakantiejob

Voor Joni uit Kortemark is veerman zijn de ideale vakantiejob: "Het is erg gevarieerd, je ziet veel verschillende mensen. Gisteren nog zette ik mensen uit Zwitserland over, een groep vrienden die hier op vakantie zijn. Je kan ook praten met de mensen en dat appreciëren ze wel. We zijn met vier veermannen die in verschillende shifts werken, elke dag in juli en augustus en dan nog in september en oktober enkel in de weekends. En met zo'n weer kan er niet geklaagd worden denk ik!"

Ook West-Vlamingen die in de buurt van de IJzer wonen, komen speciaal eens langs om het veerpontje te gebruiken: "We gaan niet echt op vakantie in het buitenland dus dacht ik om te profiteren van onze eigen buurt en we wilden zeker eens dit bootje nemen tot aan de overkant van de IJzer."

Radio 2

Meest gelezen