Eerste resultaten autopsie: de man die stierf na politieoptreden in Antwerpen was onder invloed van drugs

Uit de eerste resultaten blijkt dat de man, die twee dagen geleden stierf na een politieoptreden in de Stationsbuurt,  onder invloed was van verschillende amfetamines. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend, dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Vandaag greep de politie in bij een verboden betoging in Antwerpen tegen vermeend politiegeweld. Zo'n 200 betogers verzamelden eerst bij het politiehoofdkwartier aan Oudaan, maar werden daar door de politie weggestuurd. Even later greep de politie opnieuw in op de Meir, waar enkele tientallen jongeren verzameld hadden. 

Uit het eerste toxicologische onderzoek blijkt dat de gestorven man onder invloed was van meerdere amfetamines. Verder onderzoek zal de juiste doodsoorzaak moeten vaststellen. Of de man een hartstilstand zou hebben gekregen, kan het parket nog niet bevestigen. "De onderzoeksrechter heeft Comité P aangesteld om het onderzoek in alle sereniteit verder te zetten." zegt Lieselotte Claessens van het parket. 

Verder onderzoek moet de doodsoorzaak vaststellen

parketwoordvoerdster Liselotte Claessens-

De man, een Algerijn van 29 jaar, maakte eergisteren amok in de Antwerpse stationsbuurt.  Toen de politie tussenbeide kwam kreeg de man gezondheidsproblemen.  Hij werd gereanimeerd maar overleed later in het ziekenhuis. 

Op sociale media zoals Twitter en Instagram was opgeroepen om vandaag te betogen uit protest tegen het politieoptreden.  Eén van de betogers is daarom naar Antwerpen afgezakt: "wij hebben bericht gekregen op Twitter dat een Algerijnse man vermoord is in Antwerpen door 2 politieagenten en dat dat in de doofpot wordt gestoken. Wij willen opkomen voor die mijnheer omdat dit niet ok is". Een andere vrouw vult aan: "ik kreeg de oproep via Instagram. Wij zijn door de politie gevraagd om weg te gaan, maar we dragen mondmaskers en houden voldoende afstand, dus ik zie niet in wat ik verkeerd doe."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen