Facebook De Bak

Jeugdhuis De Bak in Peer gaat dicht omdat één van de vrijwilligers besmet is met coronavirus

In Peer heeft burgemeester Steven Mathei (CD&V) het jeugdhuis De Bak voorlopig gesloten omdat  één van de vrijwilligers besmet is met het coronavirus. De besmette twintiger is ook leider bij de chiro in Peer. Zij zouden morgen op kamp vertrekken, maar dat kamp is nu afgelast.

Het jeugdhuis gaat voorlopig dicht tot en met 31 juli. De jongeman heeft er vorige week nog gewerkt. Alle andere vrijwilligers die met hem gewerkt hebben, worden nu getest. Burgemeester Steven Mathei: "Hij heeft vorige week nog getapt. Daarom hebben we voor alle zekerheid beslist het jongerencentrum te sluiten. Intussen worden alle personen waarmee hij contact heeft gehad in kaart gebracht en getest." Op dit moment is er nog geen sprake van andere besmettingen die gelinkt kunnen worden aan het jongerencentrum in Peer. 

Ook chirokamp afgelast

De besmette jongeman is ook een chiroleider, en daarom heeft de leiding  beslist het chirokamp niet door te laten gaan. Dat zou normaal gezien morgen beginnen. De leiding heeft gisteravond alle leden en hun ouders op de hoogte gebracht. 

Meest gelezen