Videospeler inladen...

Koninklijke familie bezoekt rusthuis Cecilia in Alken: "Ik ben gelukkig dat ik dit nog kan meemaken"

De koninklijke familie is op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen militair defilé, maar wel een hulde aan de zorgverleners. En in het woonzorgcentrum in Alken zijn 17 bewoners bezweken aan het virus. 

De bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum Cecilia in Alken hebben er enkele zware maanden opzitten. Want veel bewoners raakten besmet met het coronavirus, 17 van hen hebben het niet gehaald. Verpleegster Charlotte Houben werkte op de Covid-afdeling. "Op onze afdeling hebben we 11 bewoners moeten afgeven. Dat is heel zwaar geweest, soms hebben we ons verstand op nul moeten zetten."

Charlotte en haar collega's zijn tot het uiterste gegaan. "Om te vermijden dat ik het virus mee naar huis zou nemen en mijn ouders zou besmetten, heb ik een tijdje ergens anders gewoond. Dat is voor mij ook heel zwaar geweest."

Belgisch feest

Vandaag is het rusthuis coronavrij en kan er gefeest worden, met muziek en frieten met stoofvlees. Dat de voltallige koninklijke familie op bezoek komt, maakt deze dag onvergetelijk.  "Ik ben zo gelukkig dat ik dat nog mag meemaken", glundert bewoonster Stefanie. "Ik heb altijd al veel bewondering gehad voor onze koningin. En ik heb de coronacrisis kunnen doorstaan, maar ze hebben hier heel goed voor ons gezorgd." 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen