Radio 2

Ninove verplicht mondmaskers bij alle evenementen, ook buiten

In Ninove is het vanaf donderdag 23 juli verplicht om een mondmasker te dragen bij alle publieke evenementen, ook als die in openlucht plaatsvinden. De verplichting geldt niet voor kinderen van 12 jaar en jonger. 

Zowel bij evenementen van de stad als bij evenementen van verenigingen, zowel binnen als buiten: op elk evenement in Ninove moet je verplicht een mondmasker dragen. "Een heldere en eenduidige afspraak. Dat was nodig", vindt burgemeester Tania de Jonghe (Open VLD).

"Het aantal besmettingen in Ninove valt voorlopig mee, maar we willen dat ook zo houden. Eerder verplichtten we al mondmaskers op markten, maar we hebben nu ook alle evenementen in kaart gebracht. Bij sommige evenementen is het moeilijk inschatten of iemand wel de juiste afstand kan houden. Vandaar de algemene verplichting, zo is er duidelijkheid voor iedereen", concludeert de burgemeester.

Nog niet verplicht in de winkelstraten

De politie gaat nauwlettend toezien of iedereen een mondmasker aan heeft. Een verplichting in de winkelstraten is er nog niet, daarvoor wacht de stad op de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad op donderdag. Er geldt wel al éénrichtingsverkeer in de winkelstraten. 

kasto80

Meest gelezen