Strengere controles van horecazaken in Heusden-Zolder: "Daar komt veel volk samen"

Vanwege het hoge aantal coronabemettingen in Heusden-Zolder gaat de politie de horeca strenger controleren. Momenteel blijft het onduidelijk waarom de cijfers in Heusden-Zolder zo hoog zijn.

De strengere controles in Heusden-Zolder komen er omdat het aantal coronabesmettingen erg hoog is. De afgelopen 7 dagen ging het om 22 gevallen. "In het merendeel van die gevallen weten we niet wat het verband is", zegt burgemeester Mario Borremans (GOED). "We zitten al dagen te wachten op meer informatie van de contacttracers, maar die info komt maar niet. We willen nu uitsluiten dat het virus verspreid wordt via de horeca, want daar komt veel volk samen."

Uitsluiten dat virus verspreid wordt via de horeca

De politie controleerde de horecazaken in Heusden-Zolder de voorbije weken ook al.  "Nu controleren we vaker en onaangekondigd. We moeten zeker zijn dat iedereen voldoende afstand houdt en dat obers een mondmasker dragen. Na de eerste waarschuwing komt er een boete en als een boete niet helpt, zal de zaak gesloten worden."

Meest gelezen