Radio 2

Tourist LeMC geeft uniek optreden in het MAS in Antwerpen

Zanger Tourist LeMC heeft vanmiddag het beste van zichzelf gegeven, in het MAS in Antwerpen. Het optreden was ook te volgen op Eén, in een speciale live-uitzending naar aanleiding van de nationale feestdag.

De locatie van het optreden werd lang geheim gehouden, om geen volk te trekken en alles coronaproof te kunnen laten verlopen. Het concert kaderde in de campagne "België eigenzinnig fenomenaal", waarmee ze proberen om ons land op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. 

Voor Tourist LeMC zelf was het heel speciaal om in het MAS op te treden. "Dit is een supermooie locatie", zegt hij. "Ik kom heel graag in het MAS. Ik ben hier ondertussen ook al met mijn 'kleinmannen' geweest om op het dak te kruipen en een mooi panorama te hebben. Om hier dan te kunnen spelen, dat is supermooi."  

Door de coronacrisis konden veel van zijn optredens niet doorgaan. Daarom focust Tourist LeMC zich nu vooral op zijn studiowerk en het schrijven van nieuwe muziek. "Ik mis die festivals en het contact met het publiek wel, maar hopelijk komt dat allemaal wel terug", besluit hij.

Meest gelezen