Tuinfeesten met te veel volk en politie controleert tot achter de toog in Asse en omgeving 

Tot twee keer toe is de politie afgelopen weekend moeten tussenkomen bij tuinfeesten waar te veel mensen aanwezig waren. Dat gebeurde in Zellik en Relegem. De aanwezigen stoorden zich ook niet aan andere coronamaatregelen. 

De politiezone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel) gaat extra controleren op het naleven van de coronamaatregelen. Afgelopen weekend moesten ze nog twee tuinfeesten met tientallen gasten stilleggen. "We kregen telefoon van verschillende buren over geluidsoverlast en te veel volk", vertelt woordvoerder Fred Scrayen.  "Ter plaatse bleek het telkens om tientallen mensen te gaan die geen afstand hielden en geen mondmasker droegen. De aanwezigen waren ook bijna allemaal dronken. We hebben alles stil gelegd en mensen naar huis gestuurd. De organisatoren riskeren zeker en vast een stevige boete."

Tot in de keuken

De politie waarschuwt ook dat ze strenge controles uitvoeren in de horeca. Woordvoerder Scrayen benadrukt dat de politie ook echt binnen gaat: "Aan de toog kan je meteen zien of mensen te dicht bij elkaar staan, maar we gaan ook achter de toog kijken, tot in de keuken. Ook daar moet het personeel mondmaskers dragen en dat is niet altijd het geval."

Oproep tot assertiviteit

De woordvoerder van Politiezone AMOW lanceert ook een opvallende oproep. Hij wil dat mensen, andere mensen die zich niet gedragen, aanspreken. "Alleen zo gaan we veilig deze zomer en herfst doorkomen. Mensen moeten assertiever zijn en mensen die geen mondmasker dragen of alle coronaregels aan hun laars lappen, aanspreken. Als mensen dan agressief reageren, zijn wij er om tussen te komen."

 

Meest gelezen