Videospeler inladen...

Wellnesscomplex in Huldenberg verwoest door brand

Het privésaunacomplex Tuin Der Wellness in Huldenberg is vannacht volledig uitgebrand. Het waren de buren die de brand opmerkten en die de brandweer waarschuwden. Maar die kon niet verhinderen dat het houten complex in vlammen opging.

Even over middernacht werd uitbater Frederic Van Eyck door de buren gealarmeerd. Toen de brandweer een paar minuten later ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Het complex is opgetrokken uit dikke boomstammen, toch overleefden die de brand, zegt de uitbater: "De houten muren staan nog recht. Ze zijn wel zwart geblakerd, maar de inhoud van het gebouw en het dak zijn volledig weg. We hadden nochtans alle voorzorgen genomen. Het complex voldeed aan alle normen, en toch is er brand kunnen uitbreken."

Het 5 jaar oude complex met sauna, hammam, infraroodbanken en een grote jacuzzi ligt nu nagenoeg volledig in de as. Gelukkig geraakte niemand gewond. Bij de directe buren sneuvelden enkele ramen. Het huis van de eigenaars, dat wat verderop staat, liep geen schade op. 

Rampjaar

Voor de eigenaars is 2020 een echt rampjaar. Nadat het saunacomplex al maanden gesloten was gebleven door het coronavirus is er nu de vernietigende brand. "We hopen dat we snel kunnen heropbouwen, we gaan alles nu met de verzekering moeten bekijken. In afwachting zijn we onze klanten aan het verwittigen dat ze hier helaas niet meteen terecht kunnen", zegt Van Eyck. 

Radio 2

Meest gelezen