Gatúnmeer
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Zeven jongeren vermoord nabij Gatúnmeer in Panama

In Panama voert de politie een onderzoek naar de moord op zeven jongeren. De zeven slachtoffers werden gevonden nabij het Gatúnmeer, er werden schotwonden op alle lichamen aangetroffen. Zes anderen konden ontkomen. De politie heeft een verdachte opgepakt.

Een groep van 13 jongeren wilde gaan zwemmen in het Gatúnmeer. Dat is een meer in een bosrijk gebied, dat zo’n 80 kilometer ten noorden van de hoofdstad Panama-stad ligt.

Maar bij het meer werden 7 van de 13 jongeren - 4 mannen en 3 vrouwen - doodgeschoten. Alle slachtoffers zijn tussen de 17 en 22 jaar.  De lichamen werden op twee verschillende plaatsen gevonden. Vijf slachtoffers trof men aan in een verlaten bunker en de andere twee op twee verschillende plaatsen in het bos. Ze hadden allemaal schotwonden in het hoofd, dat hebben lokale media gemeld.  

Zes andere jongeren konden vluchten. De overlevenden vertelden aan de politie dat twee gewapende mannen hen hadden aangevallen. De politie  heeft ondertussen een verdachte opgepakt, het gaat om een 18-jarige man.  De man zou herkend zijn aan de hand van een litteken in zijn gezicht, een van de overlevenden had het zo beschreven . 

Dader riep slachtoffer bij naam

Over het motief is weinig geweten. Volgens een van de overlevers riep  een van de daders de naam van een slachtoffer. De politie leidt daaruit af dat het niet om een willekeurige moordpartij gaat.

De openbare aanklager zegt geschokt te zijn over deze zevenvoudige moordzaak. Er is geen link met drugs of bendes. Twee mannelijke slachtoffers zaten op universiteit, de anderen gingen nog naar school. Verder wou hij geen informatie kwijt. 

Meest gelezen