Olmo Peeters

Banken niet langer bereid om moedergroep van Brantano bij te springen

FNG, het modebedrijf boven onder meer Brantano en Fred en Ginger, krijgt geen extra middelen van de banken. Die willen dat FNG eerst op een andere manier geld probeert te vinden.

Volgens FNG is dit een onverwachte wending in de poging van de nieuwe directie onder leiding van Paul Lembrechts om het bedrijf te redden. Verschillende banken hebben de voorbije jaren 260 miljoen euro geleend aan FNG. Nu laten ze verstaan dat het bedrijf niet op extra geld moet rekenen. "Hoewel de gesprekken tussen de raad van bestuur en de banken de voorbije weken positief verliepen", stelt FNG in een persbericht. De banken houden nog een slag om de arm. Ze zijn bereid om zich constructief op te stellen als FNG zelf andere financieringsmogelijkheden op tafel zou leggen.

Het noodlijdende modebedrijf zal dus zelf op zoek moeten naar geld. Het bekijkt vier mogelijke pistes: geld ophalen bij een investeringsfonds, converteerbare obligaties uitgeven (obligaties die kunnen omgezet worden in aandelen), ingaan op het aanbod van een derde partij die de oude voorraden van FNG wil kopen en het verkopen van bepaalde onderdelen (winkels of merken) van FNG in de Benelux.

De directie gaat nu onderzoeken welke van deze vier opties haalbaar zijn. "Het streefdoel blijft zoveel mogelijk activiteit redden onder welke vorm ook", besluit FNG in het persbericht.

Meest gelezen