Radio 2

Leuvense burgemeester Ridouani wil dat Veiligheidsraad mondmaskers op meer plaatsen verplicht

Mohamed Ridouani (SP.A), de burgemeester van Leuven, hoopt dat de Nationale Veiligheidsraad, die vandaag bijeenkomt, "daadkrachtige" preventieve maatregelen neemt. Hij wil dat het mondmasker op nog meer plaatsen wordt verplicht. Ridouani vraagt zich ook af of een bubbel van 15 personen niet te groot is.

"Voor mij is het sleutelwoord preventie", onderstreept Ridouani. "Het is niet voldoende om te reageren wanneer zich besmettingen voordoen. Er is nood aan een daadkrachtige aanpak die preventief is en vermijdt dat mensen besmet geraken."  

Mondmasker

Ridouani wil dat de Nationale Veiligheidsraad de verplichting om een  mondmasker te dragen nog uitbreidt. Hij denkt aan de markten. Leuven was de eerste stad die het mondmasker op de Leuvense vrijdagmarkt en op de zondagmarkt van Heverlee verplichtte. Ook op plaatsen met veel volk in het centrum van steden en gemeenten moet volgens Ridouani het mondmasker worden verplicht. Hij denkt aan drukke winkelstraten.

Bubbel

De burgemeester van Leuven wil ook dat de Nationale Veiligheidsraad zich opnieuw buigt over de grootte van de bubbels. "Een bubbel van 15 personen is duidelijk te groot", vindt Ridouani. "Ik denk dat dat opnieuw moet worden bekeken en misschien moet de bubbel weer kleiner worden."

Meest gelezen