Crisisoverleg in Laakdal nadat verschillende chiroleden besmet zijn met het coronavirus

Burgemeester van Laakdal Tine Gielis (CD&V) houdt vandaag crisisoverleg omdat er mogelijk meerdere chiroleden besmet zijn met het coronavirus. Dat gebeurde hoogstwaarschijnlijk op een monitorencursus begin deze maand, met 58 deelnemers uit heel Vlaanderen. 
De chiro van Klein-Vorst is niet op kamp vertrokken omdat een leider positief testte. Een ander kamp van de chiro van Eindhout was al voorbij, maar mogelijk waren er ook dààr mensen besmet omdat ze ook op de monitorencursus waren. De resultaten worden morgen (donderdag) verwacht.

"De chiroleidingen hebben meteen met veel zin voor verantwoordelijkheid gehandeld", steekt Laakdals burgemeester Tine Gielis van wal in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen. "Vanaf dat ze wisten dat er een leider besmet was, hebben ze hun leden en families geïnformeerd en zijn zelf ook in quarantaine gegaan. Ik kan dat als burgemeester niet garanderen of controleren, maar heb er alle vertrouwen in dat onze Laakdallers mensen met gezond verstand zijn."

Burgemeester Gielis heeft naar eigen zeggen niet gewacht op draaiboek van de overheid voor de burgemeesters, zodat die lokaal kunnen ingrijpen als er een besmettingshaard is. 
"Wij zijn nu al lokaal aan het nagaan welke mogelijke impact er nog kan zijn na de meldingen over de stijging van de coronabesmettingen. Wij denken m.a.w. nu al na over de impact voor de horeca, zomerbars, speelpleinwerking, enzovoort. Daarover moet het crisisoverleg meer duidelijkheid brengen", liet Gielis nog weten in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

Bekijk de journaalreportage over de beslissingen van het crisisoverleg in de gemeente Laakdal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen