Theatergezelschap speelt voorstellingen aan je voordeur: "Coronaveilig theater" 

Het cultuurcentrum van Asse en het theatergezelschap Max Last zoeken straten waar ze openluchtvoorstellingen kunnen spelen. De mensen die in de straat wonen, kunnen de voorstelling dan bekijken door hun venster of van in hun deuropening. Helemaal coronaveilig dus. Als je theater in je straat wil, kan je dat laten weten aan het cultuurcentrum van Asse.

"Als de mensen niet naar het cultuurcentrum kunnen komen, dan komen wij wel tot bij hen thuis", dat is het uitgangspunt van het nieuwe theaterproject van het cultuurcentrum Asse en het theatergezelschap Max Last. "Wij zijn een wandeltheatergezelschap", vertelt acteur Jonas Van Thielen van Max Last. "Normaal gezien wandelt het publiek mee met ons. Maar de coronacrisis heeft ons gedwongen om het anders aan te pakken. Nu gaan de acteurs wandelen en de mensen blijven in hun kot. Het publiek bekijkt de voorstelling op de stoep, door het raam of aan hun voordeur." 

Margrietje en Leo

Jonas Van Thielen is blij dat hij binnenkort opnieuw kan acteren. "Ik heb er nood aan om te kunnen spelen, om mensen te kunnen vermaken en te ontroeren. In de straatvoorstelling brengen we het verhaal van een soldaat die terug naar huis gaat na de oorlog en die zijn vrouw terugziet. Aan een kant van de straat vertrekt de vrouw, Margrietje en aan de andere kant vertrekt Leo, de soldaat. En ze zoeken mekaar." 

Op zaterdag 26 september gaan de acteurs van Max Last voorstellingen spelen in Asse. Als je wil dat ze in jouw straat komen spelen, kan je dat laten weten door een mail te sturen naar joeri@ccasse.be. 

Meest gelezen