Tomorrowland 2019

Dj’s hebben zin in digitale versie van Tomorrowland

In plaats van een echt festival is er komend weekend een online betalende versie van Tomorrowland met tientallen artiesten in een aangepast 3D-decor. Enkele dj's blikken vooruit.

"Tomorrowland around the world" brengt komend weekend meer dan 60 artiesten uit de electronic dance music samen op 8 virtuele podia, in 3D-decors. Dj’s David Guetta, Dimitri Vegas, Katy Perry, Nervo en Steve Aoki hebben toelichting verstrekt bij het digitale alternatief voor Tomorrowland op een al even digitale persconferentie. 

De hoogzwangere Katy Perry is er voor het eerst bij. Ze prijst "de durf, de veerkracht en het innoverende karakter" van een digitaal festival. Haar set is opgenomen in een Amerikaanse studio en wordt komend weekend gestreamd in het geheel van "Tomorrowland around the world", met decors en lichtshows in 3D. Kijkers kunnen op verschillende podia klikken om te horen wat er gebeurt.  

"Tomorrowland around the world" vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 27 juli tussen 16 uur en 1 uur. Een dagticket kost 12,5 euro, een weekendticket 20 euro, waarbij je de concerten nog een week kunt herbekijken. Tomorrowland biedt ook partysets aan om thuis met vrienden te feesten, "op een verantwoordelijke en veilige manier" welteverstaan. 

Behalve dj-sets zijn er ook online lezingen van rolmodellen en experten, zoals de vroeger NBA-basketkampioen Shaquille O’Neal of will.i.am, de zanger van Black Eyed Peas, rapper en spoken-wordartiest Prince Ea of nog Boyan Slat, de man die plastic afval uit de oceaan vist of Arnoud Raskin die intussen 60 mobiele schooltjes in 30 verschillende armere landen opzette.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen