Extra brandweerposten opgeroepen voor uitslaande brand in Massenhoven

In Massenhoven, bij Zandhoven, heeft het gebrand in een leegstaande winkel. Door de hevigheid van de brand werden er extra brandweerposten uit naburige gemeenten opgeroepen. De schade aan het gebouw is groot, maar er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand ontstond omstreeks mindernacht in een leegstaande winkel aan de Liersebaan in Massenhoven, een deelgemeente van Zandhoven. Het vuur woedde hevig en de vlammen sloegen door het dak. Ook in de naburige gemeente Nijlen ondervonden bewoners hinder van de rook.

Winkel volledig uitgebrand

Door de hevigheid van de brand werd besloten om ook de naburige brandweerposten van Ranst, Malle, Zoersel en Wommelgem in te schakelen. Zij kwamen ter plaatse met tankwagens en een ladderwagen.

De winkel is volledig uitgebrand en de schade aan het gebouw is groot. Er raakte niemand gewond. Voor de bluswerken werd de N14 tussen Lier en Malle voor een tijdje afgesloten. De brandweer moest vanmorgen nogmaals ter plaatse gaan voor een kleine heropvlakkering die ondertussen weer onder controle is.

Meest gelezen