Archiefbeeld

Gedeeltelijke lockdown op legerkamp in Hechtel-Eksel na positieve coronatest

Een groep militairen in opleiding zit in lockdown op de legerkazerne van Hechtel-Eksel in Limburg nadat een van hen positief testte op het coronavirus. De groep is daar op oefenkamp met de Koninklijke Militaire School (KMS). Ze zijn meteen geïsoleerd en getest. In afwachting van de resultaten zit de groep in afzondering. Eerder waren op dezelfde plaats ook al twee militairen in opleiding die positief testten.

"We hebben de groep meteen geïsoleerd en laten niemand vertrekken tot we het resultaat hebben van de test", zegt majoor Isabel Vanhavermaet aan VRT NWS. Daarna hebben de leerling-militairen volgens Vanhavermaet de keuze of ze thuis of op de militaire school in quarantaine gaan. De resultaten worden in de loop van de dag of ten laatste morgen verwacht.

Eerder deze maand waren er ook al twee andere bevestigde gevallen met het coronavirus op het oefenkamp. Volgens Defensie is er geen verband tussen beide. "Een van onze leerlingen was besmet door zijn vriendin", legt Vanhavermaet uit. "We hebben iedereen getest die met hem in contact was geweest en daar was toen één andere positieve test uitgekomen. Het gaat om een medeleerling die heel nauw contact was geweest met de besmette persoon."

Defensie vermoedt dat twee van de drie besmettingen niet op de basis zelf zijn gebeurd en acht de kans op verdere besmettingen klein. "Voor ons is het risico heel laag, omdat de leerlingen permanent erop gewezen zijn dat ze hun mondmasker moesten dragen", zegt Vanhavermaet. "We hebben alle maatregelen genomen zoals regelmatig de handen wassen. De toiletten en douches worden regelmatig ontsmet."

Meest gelezen