Grimbergen neemt maatregelen nadat de gemeente hoogste aantal besmettingen had van Vlaams-Brabant

In Grimbergen is het aantal coronabesmettingen opnieuw gedaald waardoor ze niet meer boven de waarschuwingsdrempel zitten. Vorige week waren er in Grimbergen 18 besmettingen en de voorbije dagen waren er nog zeven nieuwe gevallen. Het hoogste aantal besmettingen per inwoner van Vlaams-Brabant. De gemeente neemt extra maatregelen. 

"Er is de voorbije dagen inderdaad een stijging geweest van besmettingen", vertelt de burgemeester van Grimbergen Chris Selleslagh. "Onze gemeente zat in het rood. Maar de laatste dagen zijn er geen besmettingen meer bij gekomen, en dus zitten we nu in het groen." Ondertussen is ook duidelijk dat alle besmette personen een link hebben met plaatsen buiten Grimbergen. "Het gaat om mensen die een familiefeestje hadden in Asse, iemand die werkt in Luik, en dan zijn er nog mensen die zowel privé als voor het werk gelinkt zijn met Brussel. Dus in Grimbergen zelf zijn er geen besmettingshaarden."

Coronaploegen

"We hebben vorige week crisisoverleg gehad om te bekijken hoe het kwam dat we in het rood zaten", zegt de burgemeester. "En dan hebben we afgesproken dat we alles nauwer gaan opvolgen en onderzoeken. We hebben ook beslist dat politieploegen "coronaploegen" worden. Zij moeten controleren of alle coronamaatregelen opgevolgd worden, onder meer in winkels en restaurants, zowel bij klanten als uitbaters."

Draaiboek

De overheid wil een draaiboek maken voor steden en gemeenten waar er een plotse stijging van besmettingen is. Maar vandaag heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant al een gelijkaardig draaiboek verspreid. "We hebben vanmiddag vanuit de provincie een draaiboek gekregen, waar in staat wat we moeten doen als onze gemeente in het rood gaat", aldus burgemeester Selleslagh. "En dat komt grotendeels overeen met het draaiboek wat we zelf al hadden opgesteld."

Meest gelezen