Landen gaat jaar lang vuilnisbakken onderzoeken

De stad Landen gaat al de openbare vuilnisbakken een jaar lang controleren. De stad wil weten hoeveel vuilnis er in de vuilnisbakken terechtkomt en of er ook afval gedumpt wordt. Op die manier wil Landen het sluikstorten aanpakken. 

Landen gaat alle vuilnisbakken onderzoeken die in de straten of op de pleinen staan. Schepen van Leefmilieu Saartje Ivens: "Alle vuilnisbakken worden in kaart gebracht en krijgen een nummer. Ze zullen dan regelmatig gescand worden en zo brengen we in kaart hoeveel en welk soort vuilnis er in de vuilnisbakken zit. We gaan dat een jaar lang doen en dan gaan we kijken of we misschien vuilnisbakken kunnen weghalen of we er op sommige plekken moeten bij plaatsen." 

Met het grote vuilnisbakkenonderzoek wil Landen het sluikstorten aanpakken. "Het gebeurt dat er zakjes met afval gedumpt worden naast de vuilnisbakken. En ook daar willen we zicht op krijgen zodat we iets kunnen doen aan het zwerfvuil." 

Meest gelezen