Magneetvissers vinden zeven wapens en vijf ton ijzer in Brussels kanaal

Een groep magneetvissers haalde vorige week zeven wapens en vijf ton ijzer uit het kanaal in Brussel. Eén van de wapens, een Smith & Wesson .22, lag nog maar recent in het water. "Er zat helemaal geen roest aan het wapen, dus dan weet je dat het waarschijnlijk recent nog gebruikt is," zegt magneetvisser Nadim Ghandour.

Vorige week viste "ND Metal Detection Benelux", een groep magneetvissers, zeven wapens en vijf ton ijzer uit het kanaal in Brussel. "Ik doe al twee jaar aan magneetvissen en dit is de eerste keer dat ik zoveel wapens op zo'n korte tijd vind," vertelt Ghandour, oprichter van de groep. "We hebben de wapens meteen in de koffer gelegd en de politie gebeld." De andere wapens waren een kalasjnikov, twee shotguns en twee handwapens, de politie heeft die in ontvangst genomen. 

600 kg in één dag

Ghandour richtte samen met een vriend twee jaar geleden de groep "ND Metal Detection Benelux" op. Samen zetten ze zich in om de fauna en flora in de kanalen te helpen overleven. Overal in Vlaanderen ligt er ijzer in de kanalen, maar in Brussel is dat het ergst. Na zes uur magneetvissen kan je daar al een container van 600 kg vullen.

Ghandour vindt niet enkel wapens maar ook fietsen, kluizen en zeldzame voorwerpen in de kanalen. Zo vond hij ooit een zeldzame Flandria-motorfiets uit 1964. 

Meest gelezen