Patiënt in meerpersoonskamer test positief op corona: ZNA Stuivenberg grijpt onmiddellijk in

In het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen-Noord heeft een patiënt positief getest op het coronavirus, maar dat is pas ontdekt nadat hij al op een meerpersoonskamer lag. De patiënt was via de spoedafdeling binnengekomen voor een andere reden en vertoonde geen symptomen. Hij werd meteen in quarantaine geplaatst. De twee personen die op dezelfde kamer lagen, worden opgevolgd.

De man kwam zondag via de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis binnen met andere klachten. Hij vertoonde bovendien geen coronasymptomen. “Patiënten die via de spoedafdeling binnenkomen, worden standaard getest, ook al vertonen ze geen coronasymptomen”, zegt Wim Van De Waeter, algemeen directeur patiëntenzorg van ZNA.

De patiënt werd meteen in quarantaine geplaatst. Zijn twee kamergenoten werden getest, maar die bleken negatief

Wim Van De Waeter, algemeen directeur patiëntenzorg ZNA

De resultaten van die test waren de dag nadien pas bekend. Ondertussen lag de man al met twee andere patiënten op een kamer. “Patiënten kiezen zelf welk type kamer ze willen en deze patiënt had voor een meerpersoonskamer gekozen. Bovendien was het risico heel klein, want op dit moment test minder dan één procent van de patiënten zonder coronasymptomen positief.”

Nadat de test positief bleek te zijn, is de patiënt in kwestie onmiddellijk in isolatie geplaatst. “Van zijn twee kamergenoten werd ook een test afgenomen. Deze bleek negatief te zijn. Ze worden wel als “potentieel besmet” beschouwd. Over een paar dagen worden ze opnieuw getest”, aldus Van De Waeter.

Meest gelezen