Psychologe ZNA bezorgd om mentale gezondheid ziekenhuispersoneel: "Onze mensen zijn moe"

"De stijgende coronacijfers zijn nefast voor de mentale gezondheid van het verzorgend personeel." Dat is de boodschap van psychologe Bieke Maes van ZNA Jan Palfijn. "De mensen zijn nog niet gerecupereerd van de eerste golf, ik vrees dat ze nog niet klaar zijn voor een tweede", vertelt ze bij Radio 2 Antwerpen.

"Ja ik ben bezorgd om mijn collega's. Die mensen hebben zich de voorbije maanden 200 procent ingezet en zijn nog niet bekomen van de eerste golf", steekt psychologe Bieke Maes van het ZNA Jan Palfijn van wal. "Dan heb ik het over onder andere zorg- en verpleegkundigen maar ook de mensen van de schoonmaakdienst."

 Maes heeft samen met haar collega's het personeel psychologisch begeleid tijdens de eerste coronagolf. Het gaat om verpleegsters die hun ervaringen op de COVID-afdeling moesten verwerken, maar er is ook bijvoorbeeld de voortdurende angst om hun thuisfront niet te besmetten. 

Onze mensen zijn nog niet voldoende gerecupereerd van de eerste golf.

ZNA-psychologe Bieke Maes

"Het personeel is nog niet klaar voor een nieuwe coronagolf", vreest ze. "Velen zijn nog niet met vakantie gegaan, en die is na de hectische periode broodnodig. Onze mensen zijn moe", besluit ze.

 

Meest gelezen