Stad Oostende

Oostende verplicht mondmaskers in de winkelstraten: "Ook sterk aanbevolen op zeedijk"

De stad Oostende verplicht het dragen van mondmaskers in de winkelstraten en op de markten. Het stadsbestuur probeert op die manier de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het dragen van een mondmasker op de zeedijk is nog niet verplicht.

In heel het land neemt het aantal COVID-19 besmettingen opnieuw toe. Ook in Oostende stellen ze een stijging vast van het aantal besmettingen. Van de 48 testen die het Oostendse coronatestcentrum deze week op maandag deed, bleken er 9 positief. Het gaat om 8 Oostendenaren en 1 inwoner van Bredene.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Mondmaskers verplicht

Om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, worden mondmaskers nu verplicht op alle Oostendse markten en in de winkelstraten. Donderdag is marktdag in Oostende. Het gebruik van een mondmasker wordt daarnaast ook sterk aanbevolen op de zeedijk, de Visserskaai, in de uitgaansbuurten en op andere drukke plaatsen.

"Voorlopig is het inderdaad nog niet verplicht op de zeedijk", zegt waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open VLD). "We wachten op dat vlak nog de Nationale Veiligheidsraad van morgen af. Als die raad beslist om mondmaskers in open lucht te dragen, dan zal dat ook op de zeedijk van Oostende toegepast moeten worden."

Ook in Kortrijk, Ieper, Ichtegem en De Haan wordt het dragen van een mondmasker op de markt verplicht. De Panne schrapt intussen ook de zaterdagmarkt tot en met 8 augustus en raadt evenaans het dragen van mondmaskers op drukke plaatsen, zoals de zeedijk, aan.

Radio 2

Meest gelezen