Verdwaald Belgisch gezin gered in de bergen van Noord-Spanje

In het noorden van Spanje is een Belgisch gezin gered nadat het verdwaald was geraakt in het Picos de Europa-gebergte. Reddingswerkers kwamen ter plaatse, maar door de slechte zichtbaarheid heeft de reddingsoperatie verschillende uren geduurd.

Het gaat om een Belgisch gezin van vier: twee ouders (55 en 54 jaar) en hun kinderen van 19 en 16 jaar oud. Ze vertrokken gisterenavond in Fuente Dé, een dorp in de regio Cantabrië en waren op weg naar de top van het Picos de Europa gebergte. Onderweg raakten ze de weg kwijt.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Het gezin bevond zich uiteindelijk in het bovenste deel van de Valle de Las Moñetas waar ze de hulpdiensten konden bellen. Ze verklaarden "gedesoriënteerd en moe" te zijn. Een uur na hun noodoproep was de reddingshelikopter al in aantocht maar door het slechte weer was de zichtbaarheid voor de helikopter zeer beperkt. Toen brak er ook nog onweer uit.

Reddingswerkers, twee brandweermannen en een dokter, zijn dan te voet op zoek gegaan naar het gezin. Na een tocht van vier uur troffen ze de Belgen uiteindelijk uitgeput en onderkoeld aan. Ze boden het gezin warme kleren, warme drank en thermische dekens aan, en brachten samen met hen de nacht door. Vanmorgen kon een reddingshelikopter hen dan toch bereiken en is het gezin teruggebracht naar Fuente Dé, waar hun auto stond.

Meest gelezen